Milanović: Ne bih otkazao put u Široki Brijeg

Zoran Milanović četvrtak provodi u Prištini. Hrvatski predsjednik je na konferenciji za medije nakon sastanka s kosovskom predsjednicom Vjosom Osmani govorio o mnogim temama, a osvrnuo se i na otkazivanje posjeta Srednjoj Bosni gdje je trebao prisustvovati 28. obljetnici dolaska humanitarnog konvoja za Novu Bilu.

Ranije je kazao kako bi njegov dolazak uključivao “nevjerojatno sigurnosne mjere koje bi taj događaj ogadile i lokalnim Hrvatima – od pretresanja svih koji dolaze u crkvu na misu do još nekih mjera”, zbog čega im nije htio priuštiti “takvu vrstu bijede”.

U Prištini je istaknuo da, točnije rečeno, nije otišao zbog “sigurnosno-organizacijskih razloga” te da je “njegova sigurnost tamo neupitna”.

Radi se o cijelom nizu stvari koje su se poklopile i koje su govorile zdravom razumu da treba otkazati, dodao je.

Kazao je da, primjerice, ne bi otkazao put u Široki Brijeg ili Livno, ali je put u Lašvansku dolinu otkazao “s obzirom na etnički sastav tog prostora, povijest”.

Mislim da je bilo odgovorno od mene da tamo ne idem i drugima ne zagorčavam život, radi nečega što će imati svoju reprizu, kazao je.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here