Mirza Teletović postao suvlasnik mostarskog Vitalisa

Potpredsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović postao je suvlasnik poznate mostarske Poliklinike Vitalis.

Proslavljeni bh. košarkaš koji se nakon profesionalne karijere vratio u rodni kraj, Jablanicu, odlučio je ući u novi poslovni pothvat, a kako piše Dnevni list Teletović će se okušati u biznisu s Vitalisom, koji će uskoro otvarati polikliniku i u Sarajevu. Teletović je u Vitalisu navodno otkupio udio koji je držao vlasnik Hercegovina lijeka Šemsudin Hasić.

Inače, to nije jedini Teletovićev biznis. Javnosti je poznato da se 35-godišnji Jablaničanin pokušava uključiti i u posao s gradnjom mini hidrocentrala, a i dalje ja aktivan i u košarci kroz rad u Košarkaškom savezu BiH i jablaničkoj Turbini gdje je počeo karijeru.

Mirza Teletović je rođen 1985. godine upravo u Jablanici gdje počeo karijeru, a sa 17 godina je prešao u redove Sloboda Dite.

Nakon toga je igrao za Oostende, Caju Laboral, Brooklyn Netse, Phoenix Sunse i Milwaukee Buckse. Kraj karijere je objavio prije tri godine kada je otkrio da će početi raditi za Košarkaški savez BiH.

U rujnu ove godine objavio je da se nakon tri godine vraća iz košarkaške mirovine budući da će iduće sezone igrati za svoj matični klub Turbina iz Jablanice, kako bi u biti podržao mlade nade svog matičnog kluba.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here