Može li se PS 4 kontroler koristiti za PS5?

Kupili ste PlayStation 5 konzolu, a već otprije imate PlayStation 4 kontrolere? U ovoj situaciji možda ćete se pitati ako jednostavno možete starije kontrolere upariti na vašu novu konzolu.

Odgovor je da se to može učiniti, ali postoje određena ograničenja.

Sony dopušta uparivanje PlayStation 4 kontrolera s Playstationom 5, no samo u situacijama kada igrate igre koje su namijenjene za PlayStation 4 konzolu. Kod naslova koji su isključivo za PlayStation 5, uparivanje kontrolera nije moguće.

Ako DualShock 4 ipak pokušate uključiti za igranje PlayStation 5 igara, na ekranu će vam se ispisati poruka „Can’t use DUALSHOCK 4 wireless controler to play PS 5 games.“

Kako uvijek postoje neke mogućnosti zaobilaženja sličnih postavki, tako i kod ove situacije korisnici mogu napraviti određene prilagodbe.

Potrebno je upotrijebiti RemotePlay značajku na PlayStation 5 konzoli koja omogućuje streamanje igara na drugi uređaj te će u tom slučaju biti moguće igrati PlayStation 5 igre putem DualShocka 4 koji se povezuje s istim uređajem.

Inače je najlakši način uparivanja DualShocka 4 s PlayStation 5 konzolom putem USB kabela. Pronađite Micro-USB kabel i uključite ga u USB-A utor na stražnjoj strani kontrolera.

Pritisnite „Playstation“ gumb na DualShocku 4 jednom, on će se uključiti te automatski povezati s PlayStation 5 konzolom. Nakon što je kontroler dovoljno napunjen, USB kabel može se isključiti te se DualShock 4 nakon toga koristi bežično.

Ako želite DualShock 4 odmah bežično povezati s PlayStation 5 konzolom, otiđite na konzoli pod izbornik „Settings“, kliknite na „Accessories“ te odaberite „Bluetooth accessories“. Ovaj dio morate odraditi s DualSense kontrolerom za PlayStation 5.

Zatim morate DualShock 4 staviti u mod za uparivanje i pobrinite se da je kontroler u potpunosti isključen. Potrebno je pritisnuti i držati „Share“ gumb i „PlayStation“ gumb dok lampica na vrhu DualShocka 4 ne počne svijetliti.

DualShock 4 pojavit će se na listi Bluetooth uređaja i potrebno je na njega jednostavno kliknuti te će se automatski povezati s konzolom.

Kod ovog načina možete uživati u PlayStation 4 igrama, no PlayStation 5 igre jedino se mogu igrati s DualShock 4 kontrolerom putem RemotePlay značajke.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here