MUP ŽZH dobio 30 novih policajaca

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova (AEPTM) danas je u čin policajca promovirano 30 kadeta Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke (MUP ZHŽ).

Program temeljne obuke kadeta trajao je osam mjeseci, a bio je podijeljen u tri faze: teorijska nastava s praktičnim vježbama, praktična obuka u ustrojbenim jedinicama Uprave policije MUP-a ŽZH i polaganje završnog ispita.

Prije svega, treba reći da je njihov put bio dug, oni su prošli proceduru izbora za kadeta, a nakon toga i obuku, a danas smo ovdje na završnom činu. Oni će preuzeti jednu vrlo odgovornu dužnost jer poziv koji su odabrali je častan i izazovan, rekao je ravnatelj AEPTM-a Marko Vujević, prenosi Fena.

Opći uspjeh XVII. generacije bio je vrlo dobar, a prisegu će obaviti već u ponedjeljak.

Nadam se da će znanje i vještine koje su stekli ovdje znati primijeniti u praktičnom dijelu prilikom obavljanja svojih zadaća. Također, nadam se da će ovi mladi ljudi doprinijeti jačanju sigurnosnog sustava policije u toj županiji, odnosno cijelom prostoru BiH. Oni su mladi i mislim da su puni entuzijazma da se dokažu na samom terenu kroz odgovaran rad, istaknuo je Vujević.

Ravnatelj policije MUP-a ŽZH Ivan Brkić u svom govoru je iskazao zadovoljstvo i ponos što županijski MUP dobiva 30 novih policijskih službenika.

Ja sam danas izrazito ponosan što smo uspjeli okončati obuku i prijem kadeta, za koje već u ponedjeljak imamo organiziranu prisegu. Oni su izabrali poziv, a ne posao, policijskog službenika i nadam se da su toga svjesni, kazao je.

Nastavničko vijeće Agencije kadetom generacije proglasilo je Antu Vukoju.

IZVORFENA
Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here