MUP ŽZH krenuo s kampanjom: Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!

MUP ŽZH u četvrtak je središnim događajem, koji se održao na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju, započeo društveno odgovornu kampanju “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!” na području Županije Zapadnohercegovačke.

Kampanja se realizira uz potporu Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini u okviru projekta “Prevencije i smanjenja prisustva nelegalnog oružja u Bosni i Hercegovini” (PILLAR), a provode je županijska ministarstava unutrašnjih poslova i Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Kampanja se provodi u razdoblju 23.-31. prosinca 2021. godine i ima dvojak cilj:
• podići svijest građana o opasnosti korištenja vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tijekom blagdana, kao i
• promovirati odgovorno vlasništvo nad vatrenim oružjem.

Tijekom trajanja kampanje policijski službenici i službenice će u odabranim sredinama dijeliti promotivni materijal građanima s ključnim porukama kampanje:

• neovlaštena upotreba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana, te je legalno kažnjivo,
• pucanje u zrak iz vatrenog oružja može nenamjerno uzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške tjelesne ozljede i psihološke traume.

Istraživanja pokazuju da se tragedije i nesreće, uslijed upotrebe vatrenog oružja, često događaju u vrijeme proslava. Stoga, MUP ŽZH apelira na građane Županije Zapadnohercegovačke da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja tijekom blagdana kako najradosniji trenuci i ne bi završili s tragičnim posljedicama:

Provedite najljepše trenutke radosti i slavlja odgovorno, bez korištenja vatrenog oružja!

Projekt PILLAR se realizira u okviru inicijative Mapa puta 2024. za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja na Zapadnom Balkanu koju financiraju Njemačka, Velika Britanija, Švedska, Francuska, Nizozemska, Norveška i uz potporu Europske unije, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here