Na utakmici Mali-Tunis suca zašštitari ispratili s terena

Janny Sikazwe, sudac iz Zambije, nevjerojatnim gafovima je obilježio utakmicu Mali – Tunis (1:0) skupine Afričkoga kupa nacija. O njegovim odlukama pričat će se još danima, a s terena je izveden u pratnji zaštitara.

Nakon što je u 48. minuti dosudio penal za Mali, Sikazwe je u 77. dosudio penal i za Tunis, ali je golman Malija obranio udarac Khazrija. Tunis je nastavio s napadima i tražio je izjednačenje, ali je sve na terenu iznenadio sudac koji je u 86. minuti označio kraj susreta. U čudu su se pogledavali ljudi na tuniškoj klupi koji su odmah sugerirali Sikazweu da do kraja imaju igrati još najmanje četiri minute, a i sudac je sam ubrzo shvatio da je pogriješio. Uzeo je loptu i podbacio je te nastavio utakmicu, ali tu nije bio kraj njegovim suludim potezima. U jeku napada Tunisa, Sikazwe je 18 sekundi prije isteka 90. minute ponovno svirao kraj.

Iako je vodio utakmicu na kojoj je dosudio dva penala, jedan crveni karton te zabilježio čak devet zamjena, Sikazwe je 20-ak sekundi prije kraja odlučio suditi drugi, definitivni kraj. Sada nije bilo nikakvog podbacivanja, nego je Sikazwe mrtav hladan pogledao na sat i odlučio da se dosta igralo. Izbornik, treneri i svi igrači s klupe Tunisa potpuno su izgubili živce i krenuli prema sucu te mu sugerirali da utakmica još nije gotova i da je ponovno pogriješio, ali Sikazwe se nije dao smesti. Staloženo je gledao što se događa, odmahivao rukom na sve prigovore i uopće nije želio raspravljati s Tunižanima. Situacija je umalo izbjegla kontroli pa su suca i njegove suradnike s terena ispratili zaštitari.

Međutim, kraj utakmice nije donio i kraj bizarnog showa. Dok je izbornik Malija Mohamed Magassouba držao konferenciju za medije uletjeli su čelnici CAF-a i poručili da se utakmica mora nastaviti. Igrači Malija i sudac pojavili su se na terenu, ali Tunižani odbijaju nastaviti utakmicu i traže da se ona ponovi s novim sucem. Čelnici CAF-a ne odustaju od toga da utakmica nastavi pa su zbog toga pomaknuli početak utakmice Mauritanija – Gambija koja se trebala igrati u 17 sati za 45 minuta.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here