Namjerno pustili lavove iz kaveza u zračnoj luci i izazvali paniku

Zrakoplovna kompanija Singapur prevozila je sedam lavova, a nakon što su dva lava pobjegla iz kaveza, morali su pozvati stručne veterinarske timove kako bi riješili dramatičnu situaciju.

Lavovi su iz zračne luke pobjegli na ulicu glavnog grada Kambodže, Phnom Penha i probudili paniku među svima prisutnima.

Kako javljaju mediji, navodno ih je namjerno na slobodu pustio nezadovoljni zaposlenik vlasnika životinja. Veterinarski timovi su, kako bi smirili životinje, morali upotrijebiti pušku za uspavljivanje. Lavovi se sada oporavljaju od sedacije pod nadzorom Mandai Wildlife organizacije, ali još nema informacija o tome otkud su lavovi i koja je bila njihova konačna destinacija.

“Neposredni prioritet je dobrobit lavova” – stoji u priopćenju zrakoplovne kompanije.

“Kompanija radi na ovom slučaju zajedno sa Mandai Wildlife organizacijom, koja upravlja jedinim pogonom koji je opremljen za brigu o ovim velikim mesožderima”- izjavili su u nastavku.

Također su naglasili da su lavovi cijelo vrijeme bili zaštićeni sigurnosnom mrežom koja je bila omotana oko spremnika cijelo vrijeme i da nije bilo smetnji u operacijama zrakoplovne kompanije.

Glasnogovornik Mandai Wildlife organizacije rekao je da su lavovi morali biti smireni pištoljem za smirenje, kako bi ih mogli prenijeti u karantenu za životinje.

“Lavove nadziremo. Mi ćemo se o njima sada brinuti i ostajemo u bliskom kontaktu s aviokompanijom Singapur” – dodao je.

Naknadno se javnosti obratio i vlasnik lavova, Zhai, i objasnio da je njegovog lava Hei Mana pustio prijašnji zaposlenik kojeg je otpustio zbog “prijevarne aktivnosti”. Otpušteni radnik se navodno urotio s jednim od bivših kolega u namjeri ucjene bivšeg poslodavca, prenosi The Sun.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here