Necijepljeni nogometaši uskoro možda neće moći igrati u Njemačkoj

Njemačka se suočava s velikim porastom broja zaraženih osoba pa je Bundestag usvojio Zakon o zaštiti od zaraze koji omogućuje daljnju provedbu mjera za suzbijanje pandemije i nakon što istekne proglašeno izvanredno epidemiološko stanje (25.11.).

Novim zakonom se između ostalog predviđa uvođenje pravila 3G na radnim mjestima i u sredstvima javnog prijevoza. To znači da će građani moći na posao ili u javni prijevoz samo ako su cijepljeni, negativno testirani ili su preboljeli covid.

Osim toga, savezne pokrajine mogu samostalno donositi pojedine mjere poput obveze nošenja zaštitne maske ili ograničavanja kontakata. Tako je Bavarska već poduzela neke korake, a u najvećem problemu našli su se oni koji nisu cijepljeni. Isto su najavile i druge pokrajine.

Njemački Sport 1 piše da se razmatra o dodatnom postroženju mjera nakon čega bi njemačka uvela pravila 2G. Nakon toga više nijedan igrač koji nije cijepljen ne bi mogao nastupati za svoj klub dok se ne cijepi.

Bayern već ima veliki problem jer ima četiri igrača koji se odbijaju cijepiti pa zbog pravila 3G otežano rade s ekipom. Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala i Eric-Maxim Choupo-Moting nisu cijepljeni, a njemački Kicker piše da im je zbog toga zabranjeno odsjedanje u istom hotelu s ostatkom momčadi uoči utakmica te također moraju odvojeno putovati na utakmice.

Bayern u petak u Bundesligi gostuje kod Augsburga pa će već na to gostovanje spomenuta četvorka putovati odvojeno od momčadi, a ako dođe do uvođenja 2G, život će im postati još teži. Naime, Sport 1 piše da će tada Bayern moći igračima uskratiti njihovu plaću za onaj period koji provedu izvan terena zato što se odbijaju cijepiti.

IZVORINDEX
Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here