Nema polnoćke u Širokom Brijegu

Sveta misa polnoćka drugu godinu zaredom neće biti služena u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu. Kako je navedeno na web stranici Franjevačkog samostana i Župe Široki Brijeg, polnoćke neće biti.

I ove ćemo godine na Badnju večer, 24. prosinca, u Širokom Brijegu u 18:00 sati slaviti svetu misa bdijenja na koju pozivamo obitelji, mlade i djecu. Poslije te svete mise bit će igrokaz uz žive jaslice. Polnoćke neće biti, navodi se u župnim obavijestima.

Na Badnji dan, u petak 24. prosinca, svete mise u crkvi Uznesenja BDM bit će u 6:00 sati (zornica) te u 7:00 sati, nakon čega će uslijediti uređivanje crkve i neće biti mogućnosti za ispovijed.

Molimo sve vlasnike trgovina i kafića i sve poduzetnike da na Badnju večer prestanu raditi najkasnije u 17:00 sati. Neka te večeri obitelji naše župe budu na okupu za obiteljsku molitvu. Blagdan Kristova rođenja dočekajmo u miru i radosti, ističu širokobriješki franjevci.

Svete mise na Božić, u subotu 25. prosinca, u crkvi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu su u 6:30, 8:00 i 10:00 sati dok večernje mise neće biti.

Svete mise na filijalama su: Grad u 7:00 sati, Dobrkovići u 9:00, a Čerigaj, Knešpolje, Privalj, Turčinovići i Uzarići u 10:00 sati.

U nedjelju, 26. prosinca, je svetkovina sv. Obitelji i sv. Stjepana. Svete mise su u Širokom Brijegu i na filijalama su kao i nedjeljom, dok je na Privalju sveta misa u 10:00 sati.

Ovih ćete dana dobiti našu Božićnu čestitku. U tom dopisu je i raspored blagoslova kuća, dodaje se u župnim obavijestima.

U nedjeljnim župnim obavijestima navedeno je da će prva sveta pričest u Župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu biti na Mali Uskrs, u nedjelju 24. travnja 2022. godine, a sveta Krizma u nedjelju, 8. svibnja 2022. godine.

Krštenja djece su u našoj župi redovito svake subote u 11:00 sati, ali ćemo također moći imati krštenje svake druge nedjelje u mjesecu u 11:00 sati na pučkoj svetoj misi, zaključuje se u župnim obavijestima.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here