Nepoznati dobročinitelj okupio beskućnike u Rijeci i svima platio ručak

Obiteljski ručak, a nitko u krvnom srodstvu. Tim su riječima urednici časopisa o beskućništvu ”Ulične svjetiljke” opisali okupljanje korisnika istoimenog projekta.
Bez riječi ih je ostavio stanoviti Marijan, koji je pokazao da je važno biti čovjek s velikim “Č”.

”Zove se Marijan, prezime mu ne znamo, čak ne znamo piše li mu se ime Marijan ili je bez i ili bez j.

Taj čovjek, ljudina, nazvao je naše uredništvo s idejom da želi počastiti ručkom sve korisnike projekta Uličnih svjetiljki u Rijeci. Jako skromno i jednostavno je objasnio da čita časopis i da se ‘našao’ u nekim pričama i da nam svaka čast, tim ljudima i nama koji se njima bavimo. Dogovorili smo vrijeme, naš ljudina je odabrao mjesto i tako smo se danas okupili kao obitelj.

Kako izgleda Marijan? Pojma nemamo jer nije došao. Razbolio se pa nam se nije pridružio, no ručak nije želio otkazati. Kaže on: ‘Nisam bitan ja, bitni su oni.’ Poslao je sina svoga prijatelja s novcem da podmiri račun.

Komentari nekih korisnika:
– Ovo je više od ručka, ovo je svadbeno
– Uuuu meni je ovo super, najdraže su mi školjke, samo sam ih posisao, i sad imam školjke za posaditi pšenicu
– Ma stvarno je bilo super sve, da je i gore bilo, isto bi bilo super kad nas je netko tako lijepo ugostio, ima dobrih ljudi
– Hvala da mi je nahranio djecu, uzela sam šta je ostalo još sinu za doma
– Žao mi je da ga nismo upoznali, svaka mu čast

Realno, skoro nismo ni znali što jedemo ni kako se neka vrsta jela pravilno jede. On je želio za nas najbolje od najboljeg. I dobili smo najbolje, jer nema bolje kad ti netko potpuno nepoznat pokaže da dobrota nikad ne može usahnuti, bez obzira kakva vremena bila, makar i ‘posljednja”’, kažu iz Uličnih svjetiljki.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here