Nestanak Mateja Periša u Beogradu i dalje obavijen velom tajni, stigli ronioci

U Beogradu i dalje traje potraga za mladićem iz Splita. Srpska policija danonoćno traga na kopnu i na rijeci Savi. 27-godišnji Matej Periš posljednji je put viđen oko 2:30 u noći s 30. na 31. prosinca kako izlazi iz noćnog kluba blizu ušća Save u Dunav.

Iz Beograda za Podnevni dnevnik HTV-a javila se novinarka Zrinka Perić te izvijestila da je nestanak Mateja Periša i dalje obavijen velom tajni, ali potraga traje i dalje. U ovim trenucima, kaže, stigli su ronioci koji će na nekoliko lokacija pregledati Savu.

– Za sada je poznato da je napustio klub usred noći i kamere su ga snimile kako ide prema rijeci Savi. Na ovome mjestu je Sava duboka i do 10 metara, puna je granja i blata, a struje su nemilosrdne. Danonoćno ju pretražuju brodice, a policija pregledava nadzorne kamere i češlja svaki centimetar terena. Cijelu noć Mreža za opasnost Srbije nije spavala, oni su također češljali cijelu obalu, konopima su se spuštali na najnepristupačnije terene, rukama razgrtali granje kako bi pronašli bilo kakav trag o nestalom mladiću. U medijima se pojavljuju snimke i informacije, ali treba biti oprezan zbog daljnje istrage – naglasila je novinarka.

– Molim građane Srbije i sve one koji nešto znaju o tome da prijave, ako im je nezgodno i anonimno, da ubace u nečiji sandučić i napišu, svaka informacija u ovom mozaiku da se slaže, nadam se s pozitivnim ishodom na kraju – poručio je otac Nenad Periš.

Jer nada se, netko je nešto morao vidjeti. Nenad Periš navodno je nekim medijima izjavio da mu snimke objavljene na srpskim portalima itekako bude nadu da je njegov sin živ jer je na nekima svog sina prepoznao, izvijestio je kurir.rs.

Hrvatska policija koordinirano sa srbijanskom na pronalasku nestalog Mateja

Iz splitsko-dalmatinske policije su potvrdili da koordinirano surađuju sa srbijanskim kolegama na pronalasku Mateja Periša.

– Mjere traganja za osobom i prikupljanje podataka su u tijeku – kazali su iz PU splitsko-dalmatinske.

– Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina M. P. (1994.) u Beogradu ga danonoćno traže i poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića što prije pronašli, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Srbije.

– U potrazi za M. P. konstantno sudjeluju pripadnici svih nadležnih organizacijskih jedinica, uključujući Upravu kriminalističke policije Uprave policije za grad Beograd, Policijsku službu za riječnu sigurnost, sve policijske stanice u gradu, a od jutros su u potragu uključeni i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije. Pripadnici Policijskog ureda za riječnu sigurnost zajedno s kolegama iz Policijske brigade od trenutka prijave nestanka M. P. patrolnim čamcima pretražuju rijeke Savu i Dunav, kao i obale dviju rijeka. Policija nastavlja rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti vezanih uz nestanak mladog M. P. i intenzivno tragaju za njim – kaže se u priopćenju.

Nestanak Mateja Periša prijavljen je beogradskoj policiji zadnji dan prošle godine nakon što je sa šestoricom prijatelja došao na doček Nove godine u Beograd gdje je bio u klubu Gotik, odakle mu se gubi svaki trag i za njim potraga traje već peti dan. Matej se tijekom noći nakratko odvojio od društva. Navodno postoji snimka nadzorne kamere na kojoj izlazi iz kluba i ide prema drugoj strani ceste na istočnoj obali Save. Prijatelji s kojima je bio tek su ga poslije počeli tražiti, nakon što su ustanovili da mu je jakna ostala u klubu, a mobitel isključen.

Prema pisanju medija, Matejevi prijatelji sinoć su se zaputili natrag u Hrvatsku.

– Jedino što mogu da kažem to je da naša policija i naši nadležni organi zaista rade sve. Već oni imaju neku skicu onoga što je moglo da se dogodi, ali moraju još mnogo truda, rada i energije uložiti, dati sve od sebe, da pokušamo tog mladića pronaći, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije.

Iz hrvatskog velesposlanstva u Beogradu naglasili su da su odmah nakon primitka informacije o nestanku mladića stupili u kontakt s njegovim ocem i pomažu mu u potrazi.

Mediji iznose različite informacije navodnih svjedoka o tome gdje je Matej. No kako je 27-godišnji splitski sportaš i diplomirani ekonomist nestao bez traga zagonetka je čije se objašnjenje čeka sa strepnjom.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here