Nikola Kalinić sve je bliže Hajduku?

Sve više i sve češće spominje se mogućnost da bi Nikola Kalinić možda već u zimskom prijelaznom roku mogao biti predstavljen kao novi igrač Hajduka. Splitski klub jaše na valu euforije koja je posljedica dobrih rezultata u borbi za naslov u prvenstvu i Kupu, a novo, kvalitetno i iskusno lice u svlačionici pojačalo bi nadu Hajduka o prekidu suše trofeja.

Kalinić ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora s Veronom, za koju je u smanjenoj minutaži nastupio u devet ligaških utakmica ove sezone. Na učinku je od tri gola i jedne asistencije. Početkom siječnja proslavit će 34. rođendan.

Još početkom prošlog ljeta zakotrljala se priča o povratku Kalinića na Poljud, u klub u kojem je 2005. započeo profesionalnu karijeru i iz kojeg je 2009. krenuo u inozemne angažmane. Bivši napadač hrvatske reprezentacije velika je želja Hajdukovih navijača koji nestrpljivo čekaju da se klub službeno oglasi po tom pitanju.

Početkom studenog, dan nakon što je predstavio Valdasa Dambrauskasa kao novog trenera Hajduka, Mindaugas Nikoličius, sportski direktor Hajduka, dao je veliki intervju za Dnevnik Nove TV. Upravo on je na neki način ponovo potpalio glasine o Kalinićevom povratku na Poljud.

Nikoličius je rekao da želi dovesti nekoliko pojačanja za zimu, a nije odbacio ni mogućnost da igrači poput Nikole Kalinića i Ivana Perišića u budućnosti zaigraju za Hajduk.

“Znate što kažu u nogometu – nikad ne reci nikad. Svaki dobar, kvalitetan igrač koji se po našem mišljenju može uklopiti u Hajduk je naša meta. Ne odbijamo mogućnost dovođenja ijednog od njih, ukoliko budemo imali i malu šansu, budite sigurni da ćemo napraviti sve u našoj moći da uspješno završimo posao”, rekao je Litavac.

Upitno je bi li Kalinić bio spreman na dolazak već ove zime. Ako bi, onda bi se morao odreći milijuna eura koji ima zajamčen ugovorom s talijanskim klubom. Pojačane priče o njegovom povratku u Hajduk spominju i ljeto kao termin njegova mogućeg povratka. Bilo bi to godinu dana od trenutka kad je viđen u društvu klupskog predsjednika Lukše Jakobušića i kada je rasplamsao nadu Hajdukovih navijača.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here