Odluku suda Novak Đoković čeka u karantenskom smještaju s migrantima

Novak Đoković je nakon 12 sati zadržavanja i ispitivanja na aerodromu u Melbourneu odveden u karantenski smještaj.

Tamo je prebačen dok čeka odluku suda australske države Viktorije na žalbu koju su njegovi odvjetnici podnijeli zbog odbijanja Đokovićevog zahtjeva za vizu te njegove deportacije iz zemlje.

Cait Kelly, novinarka Guardiana, javlja da je Đoković u karanteni u hotelu Park Royal. Međutim, iza tipa objekta i zvučnog imena zapravo je derutni objekt u kojem su smješteni migranti. Ili, kako oni kažu, u kojem su godinama zatočeni.

Na fasadi “hotela” su ispisali: “Uđite, besplatno mučenje”, “30 ljudi muče već 3089 dana”, “Nismo kriminalci”, “Svi imamo manje od 35 godina”.

Ispred azila traju prosvjedi, i to dvije skupine prosvjednika. Jedni su oni koji se bore za prava migranata, točnije da ih se pusti iz izolacije u kojoj su godinama, dok drugi traže puštanje Novaka Đokovića, koji je unutra tek par sati.

“Đokovićevi fanovi su na lijevoj, a borci za prava izbjeglica na desnoj strani. Jedan Đokovićev obožavatelj mi je upravo rekao: ‘Osjećam se kao velika neznalica. Došao sam ovdje zbog Đokovića, pa saznao da su oni ovdje zatočeni već devet godina. To je tako pogrešno'”, javlja reporterka te dodaje:

“Borci za prava izbjeglica popeli su se na nadstrešnicu azila i viču: ‘Pustite ih van!’ Jedan od izbjeglih na prozoru iznad njih pokazuje devet prstiju, kao broj godina koliko je unutra. Đokovićevi fanovi za to vrijeme plešu na cesti. Tako su zaustavili promet.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here