Ova novinarka prva je osoba u povijesti koja je vijesti vodila s tetovažom na licu

Novozelandska novinarka Oriini Kaipara ušla je u povijest postavši prva osoba s tradicionalnom maorskom tetovažom na licu koja je vodila informativni program na nacionalnoj televiziji, piše People.

“Ponosna sam na to koliko sam daleko stigla i na to što sam bila u mogućnosti voditi vijesti u 18 sati. To je definitivno korak naprijed”, rekla je.

“To me uvijek prati, da je svaki korak koji napravim poput probijanja staklenog stropa. To je probijanje novog terena za narod Maora, ali i za ljude nebijele boje kože. Bilo da imate tetovažu ili ne”, dodala je.

Kaipara je prethodno postala poznata nakon što je proglašena prvom osobom s tradicionalnom tetovažom koja je vodila podnevne vijesti TVNZ-ja 1 2019. godine.

Tetovažu je odlučila napraviti nakon što je pomoću testa DNA otkrila da podrijetlom 100 posto pripada narodu Maori. Od tada ih nastoji zastupati u svim segmentima svog života, pa tako i na poslu.

“Ovo je velika pobjeda za ovu generaciju i sljedećih 10 generacija – ne dopustite da vas identitet ili vaša kultura sputavaju ni u čemu”, zaključila je.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here