Ovaj automobil želi biti brži i od Nevere

Rimčeva Nevera ima novog izazivača.

U svijetu električnih hiperbolida trenutno glavnu riječ vode Lotus Evija, Rimac Nevera i njen blizanac Pininfarina Battista. Sada dolazi novi igrač.

Zasad su dostupni samo renderi, ali s obzirom na ime, ovu vijest konkurencija ne treba olako shvatiti. U pitanju je Arash, koji je pred više od deset godina predstavio bolid snažniji od Bugattijevog Veyrona, a nudi ga u nekoliko verzija s cijenom i do 2.5 milijuna funti. “Maleni” AF8 s 7.0 V8 benzincem je daleko jeftiniji sa startom na oko 650.000 funti.

Novi model se zove AFX, a u potpunosti će imati električni pogon.

Dizajn ima sličnosti s Porscheom 918 Spyder, a svi će uočiti stražnju peraju. Straga pak LED traka kao jedini detalj, dok su na boku retrovizori zamijenjeni kamerama.

Otkriven je i interijer. Jednako je ekstreman, a nema nikakvog govora o komforu GT automobila kojem naginju i Bugatti u benzinskoj i Nevera/Battista u električnoj ponudi.

Sudeći po prethodniku, i AFX bi morao ići do granice od 2 MW, odnosno nešto više od 2000 KS, što bi trebalo garantirati vrhunske performanse, ako ništa barem na nekim kraćim dionicama.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here