Ovo je momčad polusezone u HNL-u

Iza nas je jedna od najboljih polusezona u povijesti HNL-a. Dinamo, Osijek i Rijeka izjednačeni su na vrhu, a u stopu ih prati i Hajduk.

Domaći klubovi odlično su pogodili s nekim pojačanjima, a dodatno su se profilirali i igrači koji nisu bili toliko u prvom planu. Ovo je najbolja momčad lige prema SofaScoreu.

Livaković na golu, dva hajdukovca u obrani
Na golu je Dominik Livaković. Iako je polusezonu počeo u nešto lošijoj formi, završio ju je kao prvi golman lige po tome što je čak devet puta sačuvao mrežu netaknutom, a obranio je i jedan kazneni udarac.

Na lijevom boku je Petar Bočkaj koji je po brojnim parametrima prvi kreator lige. Preporodio se kod Bjelice u novoj ulozi te predvodi ligu po asistencijama i ključnim dodavanjima, dok je drugi po broju kreiranih velikih šansi. Na suprotnoj strani je Gergõ Lovrencsics, Hajdukov mađarski reprezentativac koji se pokazao kao jedan od ključnih igrača Bijelih i jedini uz Livaju za kojeg nemaju zamjenu.

U sredini obrane su Rijekin Hrvoje Smolčić i Hajdukov Elez. Smolčić je treći igrač lige po oduzetim loptama, a Elez se vrlo brzo istaknuo kao jedan od stupova Hajdukove obrane.

Dva centralna vezna su Hajdukov Filip Krovinović i Dinamov Josip Mišić. Krovinović je uz Livaju daleko najbolje Hajdukovo pojačanje. Morao se prilagoditi na nove uvjete u igri, a dolaskom Dambrauskasa dobio je fleksibilnost koja mu omogućuje da više sudjeluje u kreaciji.

Mišić je jedan od ključnih Dinamovih igrača ove sezone. Peti je igrač prvaka po broju odigranih minuta, a ozljedom Ademija te odlaskom Jakića morao je uskočiti u ulogu šestice. Odradio ju je sjajno i pokazao koliko duboku momčad imaju Plavi.

Nije iznenađenje da je na poziciji desetke Marko Livaja, drugi strijelac lige, čovjek kojeg braniči stalno tuku, ali on konstantno radi razliku za Hajduk. Osijek je u zadnjem kolu pokazao da Bijeli igraju samo ako igra i Livaja. Bez njega je Hajduk mnogo slabija momčad.

Na krilima su Rijekin Robert Murić i Šibenikov Marin Jakoliš. Murić se isprofilirao kao jedan od najplemenitijih igrača lige, a svojom vizijom, pasom i prekidom je čovjek koji donosi Rijeci dimenziju više u napadu. Jakoliš se nakon loše epizode u Hajduku preporodio na Šubićevcu. Treći je strijelac i drugi asistent lige. Treći je po broju kreiranih šansi i gotovo nevjerojatno zvuči da je još lani znao igrati beka u Hajduku.

U napadu je najbolji strijelac lige Josip Drmić. Njegova sposobnost da se nađe u šansi, pobjegne obrani i predvidi kako bi se akcija mogla odviti pokazuju da se radi o igraču koji je klasom iznad HNL-a. Rijeka je s njim uzela jackpot.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here