Ovo je najboljih 11 svijeta prema izboru za Zlatnu loptu

Lionel Messi je u večernjim satima ponedjeljka primio Zlatnu loptu France Footballa te je tako rekordni sedmi put u karijeri postao vlasnik najvećeg individualnog priznanja u svijetu nogometa. Dodjela nagrada održala se u Parizu, gdje je drugo mjesto pripalo Poljaku Robertu Lewandowskom, a treće Talijanu Jorginhu.

France Football je odmah nakon dodjele objavio popis od svih 30 finalista ovog izbora i broj njihovih glasova, pa se tako vidi da je Messi slavio sa 613 bodova, 33 boda više od Lewandowskog, koji je sakupio 580. Jorginho je treći s 460 osvojenih bodova, daleko od vodećeg dvojca.

Engleski portal Give Me Sport odabrao je danas momčad od najboljih 11 igrača sukladno tome koliko su glasova dobili u izboru za Zlatnu loptu. Odabrali su najbolje igrače na svakoj poziciji, a postava izgleda ovako:

Donnarumma je mjesto dobio bez konkurencije jer je bio jedini golman nominiran za ovu prestižnu nagradu, a stoperski trojac mjesto je zaslužio sjajnim igrama na Euru.

Vezna linija je posebno zanimljiva, kako broj glasova ne prati i logiku nogometne igre, dogodilo se da izbor igrača bude takav da u vezi završe Mohamed Salah i Cristiano Ronaldo.

Osim njih tu su i veznjaci po vokaciji Jorginho i N’Golo Kante. Napad izgleda zastrašujuće, a čine ga Lionel Messi, Robert Lewandowski i Karim Benzema.

Kad se pogleda postava potpuno je jasno da se radi o vrlo neobičnoj momčadi koja bi vjerojatno u stvarnim utakmicama imala jako puno problema s obranom jer je pretrpana napadačima.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here