Parkerov menadžer: Ima li Hrgović igdje ikakvu bazu fanova?

Filip Hrgović neće se boriti protiv Josepha Parkera. Novozelandski boksač odbio je borbu s Hrgovićem jer se želi fokusirati na zalječenje ozljede lakta.

Suparnik za IBF-ovu eliminatorsku borbu za idućeg izazivača za pojas svjetskog prvaka prvotno je trebao biti 42-godišnji Kubanac Luis Ortiz, ali i on je odbio borbu. Sada je to učinio i 29-godišnji Parker, svjetski prvak iz 2016. godine.

Neke detalje odbijanja za Sky Sports je otkrio Parkerov menadžer David Higgins.

“Kod Hrgovića je problem financijske prirode. Kad smo mi gradili Parkera, izgradili smo mu fan bazu u Novom Zelandu. Uložili smo u njega, platili smo velik novac da bismo organizirali borbu protiv Andyja Ruiza na Novom Zelandu. Ima li Hrgović igdje ikakvu bazu fanova? Izgradio je visoki ranking, no nema fanova, tako da je novac koji možemo dobiti za meč protiv njega smiješan nekome poput Parkera”, rekao je Higgins pa dodao:

“Ta borba je nekakav pozadinski eliminator, jer se moraju posložiti stvari oko svih ostalih pojaseva. Parker bi se u tom slučaju borio protiv Hrgovića za novac koji bi jedva pokrio cijenu njegovih treninga i priprema, a onda bi pobijedio i čekao minimalno godinu dana na svoju priliku.”

Higgins i Parker, čini se, imaju svoje ideje oko novog protivnika. Hrgović nije u prvom planu.

“Revanš protiv Andyja Ruiza Jr. bio bi sjajan. Parker ga je pobijedio u izuzetno neizvjesnom meču održanom na Novom Zelandu. Da je meč bio u Americi, možda bi odluka otišla u drugom smjeru. Andy zbog toga želi revanš. Nama je ta borba zanimljiva jer on ima već svojevrsni kult svojih meksičko-američkih fanova. Kad bi se držao taktike, Parker bi vrlo lako pobijedio Deontaya Wildera, a dugo očekivani revanš protiv Dilliana Whytea nas isto zanima”, smatra Higgins pa završava:

“Parker sad treba dodatno izgraditi karijeru, a za to treba gledati prema Americi i velikim nokautima protiv američkih boraca. To bi mu podiglo globalnu reputaciju dok čeka borbu za titulu. Ako to ne napravi, završit će kao Anthony Joshua, kojeg respektiraju tek u nekim dijelovima Londona.”

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here