Philippe Coutinho otišao na posudbu u Aston Villu

Philippe Coutinho (29), točno četiri godine nakon što je došao u Barcelonu uz odštetu od 135 milijuna eura, otišao je na drugu posudbu s Camp Noua. Aston Villa je objavila da je brazilski ofenzivni veznjak potpisao za nju do kraja sezone.

Barceloni je ovo privremeno rješavanje Coutinha jako važno jer, nakon što je on otišao te se tako oslobodilo mjesto u budžetu za plaće, konačno može registrirati Ferrana Torresa, krilnog napadača kojeg je dovela iz Manchester Cityja uz odštetu od 55 milijuna eura.

Fabrizio Romano javlja kako u ugovoru o posudbi postoji klauzula po kojoj bi se ona produljila na godinu i pol, točnije do kraja Coutinhovog ugovora s Barcelonom. Katalonci pišu da je Barcelona jedva dočekala Coutinhov odlazak i to što će Villa preuzeti između 50 i 70 posto njegove plaće. Dodaju kako postoji i opcija da ga otkupi za vrijeme trajanja posudbe.

Coutinho je veliko razočaranje u Barceloni. Drugi je najskuplji igrač u povijesti kluba, ali se nije uspio nametnuti. Zato je prije tri godine bio na jednogodišnjoj posudbi u Bayernu. Sada ide na polugodišnju u Villu, nakon što je u prvoj polovici sezone samo šest puta bio prvotimac Barcelone.

Engleski mediji pišu da je ključnu ulogu u njegovom dovođenju u Aston Villu odigrao Steven Gerrard, odnedavno menadžer kluba i Coutinhov bivši suigrač u Liverpoolu. U tom klubu je Brazilac briljirao te izborio povijesno visoki transfer u Barcelonu. Četiri godine kasnije vraća se u Englesku kako bi spasio karijeru.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here