Pogledajte rezultate LJOF-a

Završen je drugi Ljubuški outdoor festival koji je u Ljubuški privukao mnoštvo zaljubljenika u trčanje, biciklizam i paradliging, a bila su to četiri prekrasna dana, kako je na svečanosti otvaranja u četvrtak i najavio gradonačelnik Vedran Markotić.

Uz tri glavne natjecateljske discipline, festival je posjetiteljima ponudio i razne popratne sadržaje.

Na središnjem mjestu, platou iznad vodopada Kravica podignuto je pravo malo naselje štandova, posjetitelji su se okušali u korištenju luka i strijele te u gađanju s linije, djeci je posebna atrakcija bio zid za penjanje, a planinari su odveli jednu turu gostiju na najviši ljubuški vrh, Vrlosinj.

Večernje svirke privukle su mnoštvo gostiju, posjetitelji su se zabavljali i plesali, a ovogodišnje izdanje LJOF-a donijelo je i memorijalnu utrku kanuima na Trebižatu u spomen na pokojnog profesora Žarka Bilića.

Što se tiče glavnih natjecateljskih disciplina, Antonio Barać uspješno je obranio prošlogodišnji naslov pobjednika bicklističkog dijela programa na LJOF-u, u preciznom slijetanju paragliderom prvo mjesto je osvojio Ino Planinić, a polumaraton je najbrže istrčao Ivan Dračar iz Imotskog.

Biciklista je na ovogodišnjem LJOF-u sudjelovalo oko 150, a oni su se natjecali u dvije utrke.

Zahtjevnija je bila utrka Stipe u duljini od 40 kilometara koja je startala sa slapova Koćuša, prolazila poljskim putevima te ljubuškim nasipom „bajerom“ nakon čega su se biciklisti „peli“ na Butorovicu gdje su se vozili atraktivnim i zahtjevnim brdskim terenom, a Antonio Barać je briljirao u ovoj disciplini. Odvozio je ovu donicu za sat vremena, 25 minuta i 55 sekundi, a nekih pet minuta iza njega kroz cilj je proletio i Vedad Karić (1:30:58) . Treći je bio Harun Durak s vremenom 1:36:53. Inače, riječ je bila o vrlo zahtijevnoj utrci, bilo je i padova, pa su morali u par navrata intervenirati i ljubuški GSS-ovci.

Utrka „Mara“ bila je duplo kraća, ukupne duljine 21.1 kilometar, a ovdje je prvo mjesto Muhamed Kovačević, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Tina Kovačević.

Ljubitelji paraglidinga imali su u subotu priliku uživati u čarobnim prizorima tijekom natjecanja u preciznom slijetanju paragliderom „Kosača“. Nadmetalo se pedesetak pilota iz čitave Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, a svi su se već rano ujutro okupili na sletištu, gdje su bili postavljeni šatori, štand s DJ-em, a naravno i velika meta koju su natjecatelji morali „gađati“ iz zraka. Na kraju je najuspješniji bio Ino Planinić.

Trkački dio LJOF-a je okupio dvjestotinjak zaljubljenika u trčanje, što profesionalaca što rekreativaca iz čitave regije. Oni su se nadmetali na dvije distance, trčali su Ljubušku desetku Scunasticus u dužini od 10,4 kilometara te polumaratonsku utrku Dva slapa (21,1 km).

Kod polumaratonaca prvi je kroz cilj protrčao Imoćanin Ivan Dračar s vremenom 1:12:52, a za njim su stigli drugoplasirani Alija Imamović i Andrej Vištica. U ženskoj konkurenciji u polumaratonu prva je bila Zoe Hamel s vremenom 1:30:52, iza nje je u cilj utrčala Dijana Manđeralo s vremenom 1:36:39, a broncu je pokupila Sandra Gangloff (1:43:44).

“Desetka Scunasticus” je više bila namijenjena za rekreativne trkače i bila je puna emocija. Završilo ju je 105 trkača, nekima je ovo bio i prvi trkački event, mogao se kod finišera vidjeti ponos na licu zbog istrčane utrke, žene su na cilju dočekivale muževe i obrnuto, prijatelji su bodrili jedni druge, bilo je tu puno zagrljaja i čestitanja.

U muškoj konkurenciji “Desetke” prvi je bio Belmin Mrkanović (35:15), drugi Uros Gutic (35:28) a treći je kroz cilj protrčao Džemal Bukvić (38:47). U ženskoj konkurenciji prvih troje su bili; Irma Kristić (45:27)  Naomi Manđeralo (47:45), te Monika Vištica (53:22). Svakako treba istaknuti i zanimljivost kako je Ljubušak Robert Hodžić bio jedini sudionik LJOF-a koji se okušao u sve tri glavne discipline, otrčao je “Desetku” gdje je bio 17. u ukupnom poretku, uspješno je odradio letove paragliderom, a na biciklističkoj utrci Mara je bio 17. mjesto.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here