Policija poziva na oprez: Nova phishing prijetnja širi se putem WhatsAppa

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Republike Hrvatske objavilo je novo upozorenje na internetske prevare u kojem navode da je trenutno u tijeku još jedna tzv. phishing kampanja usmjerena na korisnike raznih internetskih oglasnika.

“Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe. Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu”, naveli su iz Ravnateljstva policije.

Policija podsjeća da se radim o učestalim napadima te su o njima više puta upozoravali građane putem medija.

“Ponovo upozoravamo građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama. Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke! Cilj je pošiljatelja neovlašteno i bez ograničenja koristiti vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta. Pozivamo vas na dodatan oprez, a ukoliko se smatrate oštećenima, savjetujemo da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište”, navodi policija, dodajući da se više o internetskim prijevarama i kako ih spriječiti može pronaći na njihovim stranicama – Internet prijevare.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here