Poznati parovi osmine finala Lige prvaka

Branitelj naslova pobjednika Lige prvaka Chelsea će prolaz u četvrtfinale tražiti protiv Lillea, dok su možda dva najzanimljivija para osmine finala Atletico Madrid i šesterostruki pobjednik minhenski Bayern te PSG i Manchester United, odlučio je ždrijeb održan u ponedjeljak u sjedištu UEFA-e Nyonu.

Parovi osmine finala Lige prvaka su: Benfica -Real, Villarreal-Manchester City, Atletico – Bayern, Salzburg – Liverpool, Inter – Ajax, Sporting – Juventus, Chelsea – Lille, PSG – Manchester United.

U ždrijebu je sudjelovalo 16 klubova, osam pobjednika skupina koji će biti nositelji i osam drugoplasiranih u grupnoj fazi natjecanja. Status nositelja prvim m mjestom u skupini nosigurali su Ajax, Bayern, Juventus, Liverpool, Lille, Manchester City, Manchester United i Real Madrid.

Momčadi iz istih država ne mogu igrati jedna protiv druge u osmini finala, a u osmini finala ne smiju jedan protiv drugog ne smiju igrati ni klubovi koji su zajedno bili u skupini pa je tako Villarreal, koji je najprije izvukao Manchester United, morao čekati drugog suparnika koji je na kraju Manchester City.

Osmina finala igra se na dvije utakmice, domaćin uzvrata je nositelj. Prve utakmice na rasporedu su 15. i 16. te 22. i 23. veljače, a uzvrati 8.i 9. te 15. i 16. ožujka.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here