Predstavnicima pet mjesnih zajednica Grada Ljubuškog uručena računarska oprema

U Gradskoj upravi Ljubuški u petak je upriličeno uručivanje računarske opreme predstavnicima pet mjesnih zajednica.

Oprema je uručena u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” (MZ projekt), koji je zajednički projekt Vlade Švicarske i Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u partnerstvu s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalnim ministarstvom pravde, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Vladom Brčko distrikta BiH i oba entitetska saveza općina/opština i gradova.

Mjesne zajednice Ljubuški I, Humac, Vašarovići, Veljaci i Vitina dobile su po komplet računarske opreme koji sadrži desktop računar, multifunkcionalni uređaj i tablet.

Jedan set opreme, koji sadrži projektor s platnom i nosačem, a služiće za potrebe svih MZ s područja Grada Ljubuškog uručen je Gradskoj upravi. Vrijednost opreme iznosi 14.905,80 KM.

Predstavnicima mjesnih zajednica informatičku opremu je uručio gradonačelnik Vedran Markotić, koji je zahvalio UNDP-u na potpori projektima, a mjesnim zajednicama poželio uspješan rad pri tome poručivši kako će mjesne zajednice uvijek imati potporu Grada Ljubuškog u svim aktivnostima koje će doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovnika.

Dodjeli su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, koordinatorica projekta ispred Gradske uprave Monika Čuvalo te predstavnik UNDP-a Kerim Žujo.

Oprema će služiti za unapređenje tehničkog i operativnog kapaciteta vezano za rad i lakše funkcioniranje mjesnih zajednica. Projekt „Jačanja uloge mjesnih zajednica u BiH“ se fokusira na poticanje lokalnog razvoja na čelu s mjesnim zajednicama jer upravo mjesne zajednice imaju ključnu ulogu u posredovanju između svojih žitelja i lokalne uprave.

MZ projekt podržava stvaranje osnaženih, rodno odgovornih mjesnih zajednica, koje olakšavaju aktivno uključivanje građana u javni život.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here