Prvi tenisač koji je odustao od Australian Opena. Ne želi se cijepiti

Pierre-Hugues Herbert prvi je tenisač koji je javno objavio da neće igrati na Australian Openu.

Francuski tenisač nije cijepljen te zbog strogih pravila u Australiji ne može igrati na prvom Grand Slamu sezone. Herbert, osmi tenisač svijeta u parovima i osvajač pet Grand Slam titula u toj konkurenciji, rekao je da se nije cijepio jer je to njegov izbor.

“Nisam cijepljen i putovanje u Australiju je nemoguće za mene. To je to… Žao mi je što mi sljedeća godina počinje loše po pitanju bodova za renking”, rekao je 110. igrač na ATP ljestvici koji bi samo za nastup u Australiji dobio 90 tisuća dolara.

“Moj izbor je da se ne cijepim. Ne znam koliko će ovo trajati i hoće li sve teže biti tenisačima koji nisu cijepljeni. Nije to samo Australija… Situacija je kompleksna, takva pravila uključuju i druge zemlje poput SAD-a i Austrije.”

Novak Đoković, najbolji tenisač svijeta, nalazi se na popisu igrača koji će igrati na Australian Openu, iako ne želi javnosti otkriti je li se cijepio. Njegov otac Srđan najavio je da bi Novak mogao propustiti prvi Grand Slam sezone jer se ne slaže s uvjetima koji su postavljeni tenisačima za nastup u Melbourneu.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here