Pucnjava u Sarajevu: Jedna osoba ubijena, uhićena osoba koja je imala oružje

U sarajevskom naselju Pofalići sinoć je došlo do pucnjave u kojoj je jedna osoba poginula. “U večernjim satima 12. prosinca 2021.godine, točnije u 21:15 sati, Operativni centar zaprimio je dojavu da je na području općine Novo Sarajevo došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je tom prilikom jedna osoba ozlijeđena”, rekao je glasnogovornik sarajevske policije Mirza Hadžiabdić za Klix.ba.

Na mjesto događaja odmah su izašle policijske patrole, kao i ekipa Hitne medicinske pomoći koja je utvrdila smrt jedne osobe. Policijski službenici uhitili su jednu osobu kod koje je pronađeno vatreno oružje, a u Pofaliće je stigla i obitelj stradalog.

Policija je osigurala odmah nakon ubojstva mjesto događaja, a promet je u ovom dijelu grada bio preusmjeren na alternativne pravce. Kako piše Klix, u pucnjavi je ubijen Mehmed Ramić, 1996. godište iz Sarajeva.

Stradali je bio navijač FK Željezničar i član “Manijaka”. Živio je na Pofalićima. U njega je navodno pucao Amel Jašarević, zvani Šaja, a motiv nije poznat, osim toga da su se ranije ovaj tjedan posvađali.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here