Razer najavio povećanje cijena gaming laptopa

Izvršni direktor Razera Min-Liang Tan je tvitao kako će sudbina koja je zadesila grafičke kartice, RAM, pa i gaming konzole zahvatiti i gaming laptope. Odnosno, zbog značajnog povećanja cijena komponenti, Razer gaming laptopi sljedeće generacije će doživjeti značajan porast cijena (uključujući Razer Blade seriju) sljedeće godine.

“Upravo smo imali dugi sastanak kako bismo pregledali liniju naših gaming laptopa za sljedeću godinu – izgleda da postoje značajna povećanja troškova komponenti itd. i da ćemo vidjeti povećanje cijene za gaming laptope sljedeće generacije u cijelosti (uključujući Razer Blade seriju) sljedeće godine”, napisao je Tan.

Ovakve informacije ne izgledaju optimistično. Globalna nestašica čipova naglo je povisila cijenu gaming komponenti, a sada traži put i do gaming laptopa. Drugi proizvođači nisu se oglasili povodom toga hoće li slijediti Razer i najaviti poskupljenja, no ako se to obistini onda je zbilja šteta. Šteta, jer je na današnjem tržištu gaming laptop zapravo mnogo bolji izbor od desktop PC-a za mnoge igrače, a pogotovo za one koji nisu mogli sastaviti gaming PC zbog užasno skupih grafičkih kartica.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here