Rezultat karijere za Leonu Popović

Završila je tradicionalna utrka Snježna kraljica u ženskom slalomu. Gledali smo jako teške uvjete. Snažan vjetar raznosio je lišće po stazi, a najveći problem bio je kod prvih vrata. Od prvih 12 skijašica u drugom krugu, čak ih pet nije uspjelo završiti utrku.

Sudjelovale su tri hrvatske skijašice. Leona Popović bila je 14. nakon prve vožnje s dvije sekunde i 81 stotinkom zaostatka za glavnom favoritkinjom Petrom Vlhovom. Bio joj je to najbolji plasman karijere nakon prve vožnje.

Četiri od idućih pet skijašica ostvarilo je slabije vrijeme te je postalo jasno da će Popović imati najveći dan u karijeri. Na kraju je završila sedma.

Najbolji Leonin plasman u slalomu u dosadašnjoj karijeri bilo je 14. mjesto u Leviju..

Pobjedu je odnijela Petra Vlhova s 20 stotinki prednosti ispred Mikaele Shiffrin. Treće mjesto uzela je Austrijanka Katharina Liensberger.

Zrinka Ljutić i Andrea Komšić nisu se uspjele plasirati u drugu vožnju. Ljutić je odustala, a Komšić je završila izvan 30 najbržih. Ljutić je na prvom prolasku zaostala samo 17 stotinki, ali je onda promašila vrata i, nažalost, morala odustati.”

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here