Samsung televizori i monitori će od 2022. podržavati novi HDR format

Samsungovi next-gen televizori i monitori u 2022. godini će podržavati nedavno predstavljen HDR10+ Gaming format. Format će se koristiti u liniji Samsung Neo QLED 2022 televizora iz serije Q70 naviše, kao i u novim gaming monitorima iz Samsunga.

Svrha ovog formata je da igrač ne mora vršiti ručnu kalibraciju HDR-a, jer sam motor igre vrši automatsku korekciju boja u stvarnom vremenu. HDR10 + Gaming postavlja zaslon na “pravi referentni način” , pritom isporučujući boje kako je programer namjeravao. Monitori s HDR10+ Gaming formatom pružit će i tehnologije poput varijabilne brzine osvježavanja (VRR) do 120 Hz i nisko kašnjenje.

Kao i kod HDR10+, izazov za Samsung će biti da navede što više programera da usvoje standard za igre. Dolby Vision već je prisutan u igrama za Xbox Series X/S konzole, a Samsung očito želi ponuditi alternativu. Očekuje se da će na CES-u 2022. godine par tvrtki predstaviti naslove koji podržavaju HDR10+ Gaming (uključujući i Saber Interactive).

Međutim, Samsung bi mogao imati puno prostora da implementira novi standard u PC igre, a već je najavio da će Nvidia GeForce RTX 30, RTX 20 i GTX 16 grafičke kartice podržavati HDR10+ Gaming s driverima namijenjenim za ovaj format koji dolaze sljedeće godine.

Očekuje se da će popis uređaja (modela) koji podržavaju HDR10+ Gaming format biti otkriven na CES-u 2022. godine.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here