Schmidt pisao Parlamentu BiH: Riješite pitanje državne i vojne imovine

Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Christian Schmidt uputio je pismo Parlamentarnoj skupštini BiH, Zastupničkom domu i Domu naroda.

“Primarni fokus međunarodne zajednice u BiH je implementacija agende 5+2, čije je ispunjenje neophodno za izlazak zemlje iz međunarodnog nadzora. U tom kontekstu prioriteti su rješavanje pitanja državne i vojne imovine. Složenost ovoga opravdava osnivanje stručne radne grupe za formuliranje i razmatranje opcija za prihvatljivo i održivo rješenje o državnoj i obrambenoj imovini. U tom smislu, Parlamentarna skupština BiH ima važnu ulogu”, naveo je Schmidt, piše Faktor.

Pozvao je zastupnike i izaslanike da preuzmu odgovornost nad ovim procesom “koji bi trebao rezultirati usvajanjem zakona na državnoj razini koji regulira ovo pitanje”.

Ističe kako “radnu grupu na ovu temu treba činiti adekvatan broj parlamentaraca, i predstavnika relevantnih institucija na državnoj i entitetskoj razini, kao i domaćih i međunarodnih neovisnih stručnjaka, uključujući i predstavnike Europske unije”.

“Moj Ured će aktivno sudjelovati i podržavati ovaj napor, uključujući pravne i stručne savjete. OHR će Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine dostaviti popis institucija iz države i entiteta, kao i relevantnih neovisnih stručnjaka. Očekujem da će Parlament BiH sazvati sjednicu radne grupe u najkraćem mogućem roku. Moj ured vam stoji na raspolaganju za sva pitanja i daljnjnu raspravu”, naveo je visoki predstavnik.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here