Schmidt zatražio da se obrati zastupnicima Parlamenta BiH

Na dnevnom redu Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a kasnije i na proširenom kolegiju ovog Doma naći će se zahtjev Visokog predstavnika Christiana Schmidta da se obrati zastupnicima, potvrdio je ovo za N1 predsjedavajući Kolegija Denis Zvizdić.

“Ta zamolba, odnosno taj prijedlog će biti na sjednici i Kolegija, i proširenog Kolegija u utorak”, rekao je Zvizdić.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH je još dodao da je sasvim siguran da će oni koji budu sudjelovali u radu Kolegija odobriti obraćanje Christiana Schmidta.

“Sasvim sam siguran imajući u vidu da je visoki predstavnik dio Međunarodnog mirovnog sporazuma i izuzetno je bitna karika u kompletnom funkcioniranju BiH i provedbi civilnog dijela Daytonskog sporazuma da će oni koji dođu na sjednicu Kolegija i koji dođu na sjednicu proširenog Kolegija odobriti održavanje sjednice na kojoj će se obratiti visoki predstavnik”, poručio je Zvizdić.

Visoki predstavnik je zatražio da mu se omogući obraćanje u Parlamentu BiH “s ciljem razgovora o trenutnim sve većim političkim tenzijama”, kao i njegovim stavovima i prioritetima za budućnost. A za datume mogućeg obraćanja predložio je 28. ili 29. listopad.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here