Sebastian Giovinco: MLS nije pravi nogomet, ali novac je odličan

Devet godina je Sebastian Giovinco bio član Juventusa. U međuvremenu je igrao u Empoliju i Parmi, a za Italiju je nastupio 23 puta. Kad je 2015. za sedam milijuna dolara po sezoni potpisao za Toronto, bio je najplaćeniji igrač u MLS ligi. Nakon četiri godine je otišao u saudijski Al Hilal, gdje mu je prvi trener bio Zoran Mamić.

Giovinco je i dalje u Saudijskoj Arabiji, a za Sky Sport Italiju je dao nekoliko zanimljivih izjava vezanih za potencijalni transfer zvijezde Serie A i Napolija Lorenza Insignea u Toronto. Isti izvor piše kako je Giovinco slobodan igrač i da postoji mogućnost da se obojica skrase u Kanadi. Talijanske novinare je zanimalo kakav se nogomet igra u MLS-u i hoće li Insignea odlazak u Toronto možda izbaciti iz reprezentacije koju čeka baraž za SP.

“Možda mu se to neće dogoditi jer je on već važna figura za Roberta Mancinija, ali baš se to dogodilo meni”, rekao je Atomski Mrav pa je dodao:

“Sve što mogu reći je da je u to vrijeme bilo zabavno natjecati se s igračima visoke razine. Ipak, danas, u vrijeme pandemije, MLS je na jako skliskom terenu. To nije pravi nogomet, to je nešto sasvim drugo. No, imaju dobru infrastrukturu i opet bih donio odluku, posebno za novac koji sam tamo dobio. Savjetujem svima da, ako imaju priliku, odu tamo jer moja obitelj želi živjeti u Torontu. To je prekrasan grad.”

Kaže da je prije nekoliko godina u MLS-u bila puno bolja situacija nego sad.

“U posljednje dvije godine ljudi su prestali ići na stadion, totalno je prazan. U moje vrijeme bilo ih je po 30 tisuća na tribinama. Nedavno sam bio tamo, bilo ih je najviše dvije tisuće. No, razumijem da vlasnici Toronta žele dovesti Insignea. Tamo je jaka talijanska zajednica i mislim da bi to moglo biti zabavno. Glupo mi je davati mu bilo kakav savjet jer smo nas dvojica bili u totalno drugačijim situacijama. On je zvijezda i kapetan Napolija, a ja nisam imao mjesta u Juventusu.”

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here