SIPA upala u Bosnalijek, meta direktor

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, u više gradova u BiH, vrše uhićenja osumnjičenih i pretrese objekata i prostorija u okviru istrage za koruptivna kaznena djela u višemilijunskom iznosu, priopćilo je državno Tužiteljstvo.

Aktivnosti se provode u okviru opsežne istrage kaznenih djela organiziranog kriminala, pranja novca, zlouporabe položaja i financijskog kriminala u okviru koje je evidentirana nezakonita imovinska korist u višemiljunskom iznosu.

U okviru predmeta Tužiteljstvo BiH i partnerske policijske agencije vodili su dugotrajnu istragu u okviru koje je ostvarena međunarodna suradnja sa partnerskim institucijama više država.

Nakon uhićenja i pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima, priopćilo je Tužiteljstvo BiH.

Sarajevski mediji javljaju da SIPA pretresa Bosnalijek, a da je na meti direktor Nedim Uzunović, a u kontekstu privatizacije Bosnalijeka i ruskog kapitala.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here