Široki kiksao na Pecari, Igokea na korak od naslova

Kako stvari sada stoje, Igokea će ponovno biti prvak Bosne i Hercegovine u košarci. Nakon što je prošle sezone titula dodijeljena Širokom bez borbe, ove sezone nije se igralo doigravanje, nego će prvakom postati ekipa koja je najbolja nakon Lige za prvaka.

U pretposljednje kolo Široki je ušao s pobjedom više od Igokee i za naslov mu je bila dovoljna pobjeda. No, unatoč tome što je domaćin napunio Pecaru, i što su navijači očekivali naslov i slavlje, Igokea je pokazala kvalitetu.

Igokea je slavila sa 72:60 i izjednačila se sa Širokim na omjeru 7-2. Igokea će u zadnjem kolu dočekati Slobodu i ako pobijedi osvojit će naslov prvaka, jer ima bolji međusobni omjer sa Širokim.

Ipak, naslov je samo stvar prestiža, jer odavno se zna da će Igokea igrati ABA ligu, a Široki ABA 2 ligu. Osim ako se nešto ne promijeni, odnosno ako hrvatski klubovi ne istupe iz ABA lige.

Goste je do pobjede nosio sjajni James Robinson koji je postigao 25 koševa. Deshawn Stephens je dodao 9 poena i 10 skokova, a Aleksandar Radanov 12 koševa. Kod Širokog su Mate Vucić i Luka Božić dodali po 19 koševa.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here