Što Elon Musk “zatvita” tome cijena skače u vis

Dogecoin danas je katapultiran više od 20 posto, a za takav je scenarij zaslužan izvršni direktor Tesle Elon Musk.

Ovaj je ekscentrični milijarder, naime, najavio da će njegova kompanija početi primati dogecoin za plaćanja dijela asortimana
“Tesla će omogućiti da se dio asortimana može kupiti dogecoinom i vidjeti kako to ide”, napisao je izvršni direktor Tesle u tweetu.

Musk je u nedavnoj prošlosti često govorio o dogecoinu, nazivajući ga svojim omiljenim digitalnim novčićem, a spominjao ga je i tijekom pojavljivanja u emisiji “Saturday Night Live”.

Dogecoin su kao šalu kreirali Billy Markus i Jackson Palmer 2013. Svoju marku preuzima od japanskog psa shiba inu koji je inspirirao originalni “doge” meme.

Muskovi tweetovi i rastući interes vala amaterskih ulagača potaknuli su špekulativnu ludnicu ove kriptovalute ranije ove godine, znatno podigavši njezinu cijenu.

Dogecoin je postao vrijedan samo djelić penija na početku godine da bi do rekordno visoke cijene iznad 74 centa stigao već u svibnju. Od tada je naglo pao – sa samo 20 centi po novčiću, odnosno više od 70 posto u odnosu na najvišu vrijednost svih vremena.

Neki kripto investitori kažu da je dogecoin fenomen sličan “meme dionicama” poput GameStopa i AMC-a i da ga ne treba shvaćati ozbiljno.

“Zapravo nisam uvjeren da je dogecoin dobar za kripto tržište”, rekao je Brad Garlinghouse, izvršni direktor kripto tvrtke Ripple, za CNBC.

Dogecoin je nedavno pronašao suparnika u tokenu shiba inu, takozvanom meme tokenu koji se smatra “ubojicom dogecoina”. Shiba inu je trenutno trinaesti najveći novčić po tržišnoj vrijednosti, nakon što je u jednom trenutku nakratko nadmašio dogecoin.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here