Stravičan zločin u Rusiji: Silovali i nasmrt izboli djevojčicu (5). Doživotno će biti u koloniji na Arktiku

Rusija se odlučila na radikalni korak u borbi protiv seksualnog zlostavljanja djece pa će tako dvojica silovatelja u slučaju koji je zgrozio Rusiju doživotnu kaznu služiti u kaznenoj koloniji na Arktiku.

“Tu će biti prisiljeni raditi u sibirskim rudnicima” – rekao je predsjednik parlamenta zemlje.

Za novi zakon su odlučili nakon što se dogodio užasni slučaj ovaj tjedan gdje su petogodišnju djevojčicu oteli pedofil i njegov ljubavnik te ju silovali i izboli do smrti.

Djevojčica Veronika Nikolajeva se igrala u blizini majčinog radnog mjesta u Kostromi. Ubrzo nakon toga je nestala, a nadzorne video snimke su pokazale da su je oteli.

Veronika se pokušavala oduprijeti i uzvratiti otmičarima, ali čak ni prolaznici koji su se tamo zatekli nisu obraćali pozornost, kao da nisu primijetili da se pred njihovim očima događa otmica. Nakon toga su je muškarci odveli u svoj hostel.

Njezino tijelo su kasnije pronašli u vreći. Osumnjičeni, 44-godišnji Denis Gerasimov i 24-godišnji Vadim Belijakov, su priznali ubojstvo.

Predsjednik parlamenta Vjačeslav Voldin, koji je ujedno i bliski suradnik Vladimira Putina, objasnio je kako je ova strašna tragedija Veronikinog zlostavljanja i smrti pokazala hitnoću za pooštravanjem zakona.

“Ispostavilo se da je jedan od privedenih već bio osuđivan za pedofiliju. Učinimo sve kako bi se ovaj zakon o doživotnim kaznama za pedofile usvojio u siječnju” – rekao je.

Također je podržao pozive na još strože mjere slanjem svih pedofila u polarne regije na služenje kazne.

“Oni koji su osuđeni za takve zločine bi trebali služiti doživotnu kaznu u najtežim uvjetima i to na krajnjem sjeveru države ili u rudnicima. Trebali bi biti podvrgnuti najtežem radu kako bi se svaki dan prisjećali zločina kojeg su počinili i žalili za njima” – rekao je.

“Te zločince ne možemo nazvati ljudima” – nadodao je.

“Neophodno je što prije usvojiti naš prijedlog zakona o doživotnoj kazni za pedofile i silovatelje. Svi seksualni napadači pušteni iz zatvora trebaju nositi elektroničke oznake” – rekao je Alexander Khinstein, glavni zastupnik pro-putinske stranice Jedinstvena Rusija.

Maria Lvova-Belova, Putinova povjerenica za prava djece, upozorila je kako su seksualni napadi na djecu i adolescente u posljednjih osam godina porasli za 79 posto.

U slučaju silovanja i ubojstva petogodišnje Veronike, Gerasimova su u ožujku oslobodili osude za seksualni zločin, prenosi Daily Mail.

Navodno su muškarci bili u dugogodišnjoj vezi. Istražiteljima su ispričali kako je zločin bio spontan. Mlađi je predložio partneru da otme djevojku i da joj se ruga. Snimke su pokazale kako jedan osumnjičenik nosi otetu djevojčicu, dok je drugi hodao odmah do njega.

Kada je policija upala u hostelsku sobu, pronašli su tijelo djevojčice skriveno u torbi i zamotano u vreći. Potvrdili su i da su ju silovali prije nego su je ubili.

Čim je vijest bila objavljena, formirana je rulja bijesnih ljudi.

“Odmah nakon što se pojavila informacija o pritvaranju osumnjičenih, mještani su se okupili oko hostela i tražili su predaju muškaraca kako bi ih linčovali” – rekli su iz 112.

Mještani su se također oglasili i na društvenim mrežama.

“Ovaj slučaj ponovno pokazuje da sustav nadzora za pedofile ne funkcionira i daje im se prilika za ponovni zločin” – napisali su.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here