Sudac dao vizu Đokoviću, ali nije gotovo. Jedan ministar može sve poništiti

Danas nakon sedam sati zaključeno je saslušanje na australskom federalnom sudu na kojem se Novak Đoković borio protiv deportacije iz Australije. Sudac Anthony Kelly odlučio je da Đoković ima pravo ostati u Australiji i odobrio mu vizu, ali to nije kraj ove pravne priče.

Sudac je to učinio u suglasnosti s predstavnicima australske vlade koji su odlučili pristati na to da se Đokovićeva viza odobri jer smatraju da srpskom tenisaču nije dano dovoljno vremena od trenutka kad je obaviješten o tome da će mu viza biti ukinuta kako bi se mogao braniti.

Bez obzira na to, ministar imigracije Alex Hawke ima pravo ponovno ukinuti Đokovićevu vizu i to na sasvim drugim temeljima od onih na kojima je to učinjeno prvi put.

Predstavnici vlade su na sudu rekli kako bi se upravo to moglo dogoditi, a sudac Kelly izrazio je nezadovoljstvo takvim mogućim razvojem događaja. Također je istaknuo kako će se onda opet cijela priča vratiti na sud gdje će se raspravljati o tome hoće li Đoković dobiti trogodišnju zabranu ulaska u Australiju, koja bi išla uz novu odluku o suspenziji vize.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here