Sve više ljudi u Kaliforniji ostavlja otvorene prtljažnike, evo i zašto

Parkirani automobil s otvorenim poklopcem prtljažnika je sve češća pojava u Kaliforniji.

Prošlog tjedna je snimka dva parkirana SUV-a s otvorenim poklopcem prtljažnika postala viralna te se stječe dojam da se radi o novom trendu. Lokalne vlasti sugeriraju vlasnicima automobila da to ipak ne čine.

Naime, uzrok ovom trendu je sve veći broj provala u automobile. Vlasnici stoga ostavljaju otvoren poklopac prtljažnika kako bi provalnicima dali do znanja da u automobilu nema ništa vrijednog. Žele reći da njihov automobil nije vrijedan truda oko provale kako bi se našla kakva potencijalna vrijednost. Isto je potvrdio i jedan od vlasnika SUV-a za Inside Edition, rekavši da tako želi pokazati da je kabina u potpunosti prazna.

Iz policije San Francisca pak naglašavaju kako je to kriv pristup i kako “mnogo stvari može krenuti po krivu“. Jedna od mogućnosti je da je vlasnik u pretincu suvozača ostavio neke dokumente, koje ovako svaki provalnik može uzeti bez ikakvih problema.

Provale u vozila su tijekom ove godine porasle za čak 32%, dok drugi podaci kažu kako je ovogodišnji porast i dalje visokih 27%.

U policiji sugeriraju da vlasnici sami jave ako vide sumnjive osobe te će sukladno dojavama rasporediti policijske ophodnje. Drugih sredstava za borbu protiv ovog tipa kriminala zasad nemaju.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here