Svim proračunskim korisnicima u ŽZH plaće veće za 10 posto

Svim proračunskim korisnicima Županije Zapadnohercegovačke od 1. siječnja 2022. plaće će biti uvećane za 10 posto, usuglašeno je na Vlade ŽZH u ponedjeljak.

Sjednici Vlade je prethodio sastanak predsjednika Vlade ŽZH Zdenka Ćosića te dopredsjednika Vlade i županijskog ministra financija Tonija Kraljevića s predstavnicima Nezavisnog sindikata zaposlenih u osnovnim školama u ŽZH.

Sastanak je održan prošlog četvrtka u prostorijama Ministarstva financija u Ljubuškom, te je na istome predstavnicima Sindikata iznesen prijedlog o mogućem povećanju plaća. Istoga dana održan je sastanak i s predstavnicima Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH. Sukladno prijedlogu o povećanju plaća Ministarstvo financija je izradilo, a Vlada ŽZH danas usvojila Odluku o utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaće proračunskih korisnika ŽZH.

Inače, prije nekoliko dana predstavnici Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH potpisali su Sporazum o visini koeficijenata složenosti poslova uposlenih u srednjim školama ŽZH. Tom prilikom je dopredsjednik Vlade i ministar financija Kraljević kazao kako je prostor za povećanje plaća otvorilo nedavno vraćanje duga za doprinose proračunskim korisnicima iz ranijih godina u visini od 15.125.741,60 KM.

Sredinom rujna ove godine Vlada ŽZH također na prijedlog Ministarstva financija donijela Odluku o utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaće izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u institucijama vlasti u ŽZH, državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe, zaposlenika u školama koji su korisnici Proračuna ŽZH i ostalih zaposlenika korisnika županijskog proračuna, kojom su plaće proračunskim korisnicima uvećane za 5 posto.

Usvajanjem spomenute dvije Odluke proračunski korisnici ove županije su kroz svega tri mjeseca ostvarili rast plaće od 15 posto.

IZVORFENA
Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here