Trgovački lanci u Bosni i Hercegovini ostvarili su višemilijunsku zaradu

Prema ostvarenom prometu i ostvarenoj dobiti predvodi ih Bingo iz Tuzle, s ukupnim prihodima od preko 1,6 milijardi KM i dobiti od 117 milijuna KM.

Trgovački lanci u Bosni i Hercegovini ostvarili su višemilijunsku zaradu prema podacima koje je objavio BiznisInfo.ba.

Po ostvarenom prometu i po ostvarenoj dobiti predvodi ih Bingo iz Tuzle, s ukupnim prihodima od preko 1,6 milijardi KM i dobiti od 117 milijuna KM. Ukupan rezultat Binga ne odnosi se samo na trgovinu nego i proizvodnju u nekoliko sektora.

Drugi trgovački lanac i po ostvarenom prometu i po dobiti, FIS iz Viteza ostvario je 30 milijuna KM dobiti iz 342 milijuna KM prihoda. Sarajevski Robot ostvario 11,5 milijuna KM dobiti.

Najveći hercegovački trgovački lanac, Namex, ostvario je gotovo 104 milijuna KM prihoda iz kojih je izvukao preko 7,2, milijuna KM dobiti.

Fortenovini Konzum i Merkator unatoč zajedničkom prihodu od preko 650 milijuna KM ostvarili su ukupnu dobit od 5,7 milijuna KM. Iz odnosa prihoda i dobiti razvidno je kako je Mercator znatno bolje poslovao, piše manager.ba.

Na popisu 10 najvećih trgovačkih lanaca po prihodima i dobiti nalaze se još Yimor iz Domaljevca, UDT Best iz Travnika, Amko i Hoše Komerc.

biznisinfo.ba
Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here