Trump pokreće svoju društvenu mrežu

Bivši američki predsjednik Donald Trump uskoro će lansirati vlastitu društvenu mrežu TRUTH Social, koja će se, kaže, “suprotstaviti Big Tech kompanijama” poput Facebooka i Twittera, koje su mu zabranile pristup na svojim platformama.

TRUTH Social stvorit će se preko nove tvrtke nastale spajanjem Trump Media and Technology Groupa (TMTG) i akvizicijske kompanije (SPAC), opisano je u priopćenju koje su objavile obje organizacije prije nekoliko mjeseci. U Appleovom App Storeu bit će dostupna 21. veljače, piše The Guardian.

“Živimo u svijetu u kojemu talibani imaju golemu prisutnost na Twitteru, dok je vaš omiljeni američki predsjednik ušutkan. To je neprihvatljivo”, opisao je Trump novu mrežu.

“Uzbuđen sam što ću vrlo brzo poslati svoju prvu ISTINU na TRUTH Social. TMTG je osnovan s misijom da svima da glas. Uzbuđen sam što ću uskoro početi dijeliti svoje misli na (mreži) TRUTH Social i boriti se protiv Big Techa”, dodao je.

“Big Tech je dugo potiskivao konzervativne glasove”, rekao je u intervjuu za Fox News Donald Trump mlađi, sin bivšeg predsjednika.

“Moj otac je potpisao definitivni sporazum o spajanju kako bi formirao ono što će u konačnici biti Trump Media and Technology Group i TRUTH Social – platforma za svakoga tko želi izraziti svoje osjećaje.”

Twitter, Facebook i druge društvene mreže zabranile su Trumpu pristup tim platformama nakon što su stotine njegovih pristaša upale na američki Kapitol 6. siječnja prošle godine.

Prosvjedi su uslijedili nakon Trumpovog govora u kojemu je lažno tvrdio da je njegov poraz na izborima u studenom bio posljedica raširene prevare, što su opovrgnuli brojni sudovi i dužnosnici.

“Čestitke”, objavio je Jason Miller, bivši Trumpov savjetnik, a sada vlasnik druge društvene mreže nazvane Gettr.

“Sada će Facebook i Twitter izgubiti još veće dijelove tržišta”, rekao je Miller unatoč tome što raste broj korisnika dvaju tehnoloških divova, piše agencija AFP.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here