U BiH blokirano 100.567 računa poslovnih subjekata, 104 više nego mjesec ranije

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH. U novom izvješću o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da je u BiH krajem studenog bilo blokirano 100.567 računa poslovnih subjekata te da 54.227 tvrtki ima blokiran bar jedan račun.

U odnosu na kraj listopada, broj blokiranih računa poslovnih subjekata povećan je za 104, a broj tvrtki koje imaju bar jedan blokiran račun za 53.

U novom izvješću, koji sadrži 4.047 stranica, pobrojani su poslovni subjekti iz svih sfera društvenog života, od privrednih poduzeća, trgovina, frizerskih salona, benzinskih crpki, ljekarni, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, tvrtki.

Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi. U prvom izvješću Centralne banke BiH, objavljenom početkom studenog 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 tvrtke imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here