Konzum u Hrvatskoj omogućio plaćanje kriptovalutama u online trgovini

Trgovački lanac Konzum od 1. prosinca kupcima u svojoj online prodavaonici omogućuje plaćanje kriptovalutama, čime postaje prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji omogućuje takvu vrstu plaćanja, objavili su iz Konzuma.

Fizičke i pravne osobe, vlasnici kriptovaluta, mogu kupovati i plaćati namirnice, higijenske i kućanske potrepštine te druge proizvode iz ponude Konzumove online prodavaonice s više od 12.000 artikala.

Plaćanje kriptovalutama Konzum planira uskoro uvesti i u druge prodavaonice diljem Hrvatske, najavili su iz tog trgovačkog lanca.

Proces plaćanja kriptovalutama, kako pojašnjavaju, jednostavan je i sličan kartičnom plaćanju. Pri završetku odabira proizvoda kupac će moći odabrati opciju plaćanja kriptovalutama te će mu sustav ponuditi listu onih koje su dostupne.

Nakon odabira željene kriptovalute prikazat će se iznos u njezinoj protuvrijednosti te generirati QR kod i adresa za uplatu, nakon čega će kupac skenirati QR kod isključivo osobnim kriptonovčanikom.

Potvrdom transakcije izvršit će plaćanje te će mu na e-mail stići potvrda transakcije iz sustava PayCek, dok će mu račun za plaćenu uslugu ili proizvod poslati Konzum.

S obzirom na volatilnost tečaja kriptovalute koji može varirati iz minute u minutu, sustav PayCek jamčit će kupcu prilikom pokretanja transakcije fiksiranu tečajnu protuvrijednost u vremenu dovoljnom za njezino uspješno izvršavanje, navode iz Konzuma.

Napominju i kako plaćanje kriptovalutama uvode u suradnji s domaćom fintech kompanijom Electrocoinom i njihovim sustavom PayCekom, prvim hrvatskim payment procesorom za kriptovalute.

U Konzumovoj online prodavaonici za plaćanje će se moći koristiti devet različitih kriptovaluta – bitcoin (BTC), ether (ETH), bitcoin cash (BCH), EOS, DAI, ripple (XRP), stellar lumen (XLM), tether (USDT) te USDC.

“Uvođenje plaćanja kriptovalutama još je jedan pokazatelj da Konzum neprestano prati svjetske trendove, uvodi inovacije i postavlja standard u maloprodajnom sektoru”, kazao je član Uprave Konzuma za financije i IT Uroš Kalinić.

“Nastavljamo i dalje ulagati u razvoj inovacija i tehnologija”, istaknuo je Kalinić.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here