U ponedjeljak konstituirajuća sjednika Skupštine ŽZH

Konstituirajuća sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke bit će održana u ponedjeljak, 21. studenoga, u 11:00 sati u zgradi ŽZH u Širokom Brijegu.

Aktualni predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić predložio je jednu točku dnevnog reda u kojoj stoji da će se dnevni red utvrditi na konstituirajućoj sjednicni.

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine ŽZH predstavnik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH svečano će uručiti mandate izabranim zastupnicima.

Nakon toga će biti imenovana potrebna radna tijela, a zatim bi se trebao izabrati predsjednik Skupštine ŽZH te izlasnici u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Prema službenim rezultatima Općih izbora 2022., Skupštinu ŽZH će činiti: HDZ BiH, HDU, HSS, HKDU (14), HDZ 1990 (4), HRS (2), HSP BiH (1), HSP dr. Ante Starčević BiH (1), HSP HB i BiH (1).

Gradski odbor HDZ BiH u Širokom Brijegu predložio je Zdenka Ćosića za mandatara nove Vlade ŽZH koja bi trebala biti formirana do kraja godine.

Prema naputku Središnjeg izbornoga povjerenstva u postupku provedbe posrednih izbora za tijela vlasti u BiH, za Dom naroda Parlamenta FBiH iz reda izabranih zastupnika Skupštine ŽZH bira se sedam izaslanika uključujući četiri iz reda hrvatskog naroda, jednog iz reda Bošnjačkog, jedan iz reda srpskoga i jedan iz reda ostalih.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here