U Širokom Brijegu prikupljeno 38 doza krvi

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi za građanstvo, održanoj u srijedu u restoranu ”Kod Čolića” u Širokom Brijegu, prikupljeno je 38 doza krvi, a odazvalo se 55 darovatelja.

Bila je ovo prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u 2022. godinu koju je organizirao Crveni križ Široki Brijeg u suradnji s Transfuzijskim centrom SKB-a Mostar, a pod pokroviteljstvom Grada Širokoga Brijega.

Ovo je ujedno bila i prva terenska akcija u 2022. godini koju je odradio Transfuzijski centar SKB-a Mostar.

Foto: Crveni križ Široki Brijeg

”Jako smo zadovoljni ovom akcijom s obzirom da su krajem studenoga i početkom prosinca 2021. godine na području Širokoga Brijega bile održane dvije akcije te da se u posljednjim danima bilježi povećan broj slučajeva viroze kao i nepovoljnija epidemiološka situacija”, ističu iz širokobriješkog Crvenog križa.

Foto: Crveni križ Široki Brijeg

Svim dobrovoljnim darovateljima krvi bio je osiguran obrok zahvale.

Sljedeće akcije darivanja krvi na području Širokoga Brijega održat će se u srednjim školama, a točan datum akcija bit će poznat naknadno.

Foto: Crveni križ Široki Brijeg

Darivanje krvi podrazumijeva dragovoljan čin pojedinca tijekom kojeg se prikupi određena količina krvi u svrhu liječenja drugih pojedinaca zato je potrebno prepoznati ovakve akcije i odazvati se na njih u što većem broju.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here