U Vrapčićima kod Mostara, grafitima pozivaju na ubojstvo Hrvata

”Često se pitamo zašto mržnja i kome to treba, pitamo se, zar još živimo u prošlosti, u vrijeme kada je bijesno rat koji nikome nije dobra donio. Danas kada živimo u miru, kada vjerujemo u napredak i budućnost ove zemlje, neke male stvari te zakoče i razočaraju”, navodi čitatelj portala bljesak.info ukazujući na još jednu u nizu devastacija koje građani Mostara i okolnih mjesta svakodnevno trpe.

Naime, u prigradskom naselju Vrapčići, na ‘udarnim mjestima’, kako nam navodi čitatelj, često su ispisane uvredljive poruke upućene ovdašnjim Hrvatima. Na pisanje uvredljivih grafita upozoravali smo i sami mnogo puta, nakon čega uslijedi standardna procedura. Iz gradske službe bi došli, prebojili grafite, da bi se nedugo potom, natpisi ponovno pojavili na istim mjestima, piše Bljesak.info.

bljesak.info

‘Ne znamo tko ovo škraba i zbog čega, samo znamo da vrijeđa osjećaje malobrojnih Hrvata koji žive u ovom prigradskom naselju. Ako su to možda djeca radila, a sve ide u tom smjeru, molili bi roditelje, nastavnike i širu zajednicu da utiču, da se ova nedjela više ne ponavljaju, jer to ne vodi nikuda i samo zaoštrava međunacionalne tenzije. Policiju i gradske službe, molimo da obrate više pozornosti na ova mjesta, pa i ako treba, razmotre uvođenje postavljanja kamere. Žalosti činjenica kako od ovog problema mnogi sugrađani okreću glavu umjesto da najoštrije osude neprimjereno šaranje”, navodi čitatelj.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here