UEFA oštro kaznila Engleze zbog nereda na finalu EURO-a

Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila je englesku nogometnu reprezentaciju s dvije utakmice igranja pred praznim tribinama, pri čemu je druga utakmica uvjetna, zbog nereda navijača na finalu EURO-a protiv Italije, javlja HINA. UEFA je kaznila i Engleski nogometni savez (FA) sa 100.000 eura.

Uoči finala EP-a između Engleske i Italije oko 5.000 huligana je bez ulaznica ušlo na stadion Wembley probivši sigurnosna vrata i kordone, što je dovelo do ružnih scena. U neredima koji su pritom nastali ozlijeđeno je 19 policajaca, dok je 39 osoba privedeno.

UEFA je nakon finala u kojem je Italija slavila boljim izvođenjem jedanaesteraca, otvorila disciplinsku istragu, a FA je optužen za četiri propusta, invaziju navijača, bacanje predmeta, nesportsko ponašanje tijekom intoniranja himni, te bacanje pirotehničkih sredstava.

FA je već za vrijeme EURO-a kažnjen sa 30.000 eura zbog problema s publikom nakon što je vratar danske reprezentacije Kasper Schmeichel ometan laserima tijekom polufinalna protiv Engleske, također na Wembleyju.

Ova se kazna odnosi samo na natjecanja koja organizira UEFA, pa će “Gordi Albion” iduću utakmicu u kvalifikacijama za SP 2022. godine protiv Albanije 12. prosinca igrati uz podršku navijača. Suspenziju će najvjerojatnije odraditi na utakmici Lige nacija u lipnju. Ždrijeb Lige nacija je 16. prosinca.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here