Ukrali kamion od 110 tona i izveli ga na ulicu

Rudnički damper Caterpillar 775, opremljen 27-litrenim V12 motorom, očito nije tako težak za upravljanje kao što mislite na prvi pogled. Stroj su pokrenula dva potpuno pijana tinejdžera koji su ga odvezli na ulice belgijskog grada Serainga, koji se nalazi nedaleko od grada Liegea.

Krađa se dogodila u nedjelju navečer, prije 22 sata, vozilo je bilo iz lokalne rudarske tvrtke, a dvojici mladića koji su se vraćali iz provoda došli su na ideju da ga odvezu kući. Vozeći se javnim cestama, izazvali su nekoliko sudara pri čemu su zabili brojne elemente infrastrukture i predstavljali veliku opasnost za manja vozila.

Ovdje je dovoljno reći da su gume Caterpillara 775 veličine 24,00R35, što znači otprilike 2,2 metra visine. Prazno vozilo teško je oko 40 tona i predviđeno je za nosivost od 70 tona. Kamion se također može ubrzati do relativno velike brzine, u sedmom, najvišem stupnju prijenosa (automatski mjenjač), dostižući 67 km/h.

Srećom, prije nego što su pijani tinejdžeri pregazili nekog čovjeka, policija ih je uspjela uhititi. Uhićeni imaju 17 i 18 godina i zbog svojih će postupaka biti procesuirani.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here