Ulaganje u IT moglo bi premašiti četiri bilijuna dolara, pogledajte gdje će biti najveći rast

Cijela IT industrija bilježi porast, a najveća ulaganja i porast očekuje se u području poslovnog softvera. Ulaganje u IT diljem svijeta ne bilježi tragove zastajkivanja uoči situacije gdje kompanije diljem svijeta nakon pandemije dolaze u punu brzinu, prenosi TechRadar.

Tržišni analitičari iz Gartnera očekuju da če potrošnja na IT do 2022. porasti na 4.5 bilijuna dolara u jeku post-pandemijskog oporavka, sve više rada od kuće i hibridnog rada koji postaje sve popularniji u svim granama poslovanja.

Od kompanija se očekuje povećana investicija u skoro sve virtualne podskupine IT-ja, uz najveći porast vezan uz poslovni softver – 11.4 posto u odnosu na trenutnu godinu. Također se očekuje da će potrošnja na softver za infrastrukturu nastaviti nadmašivati onu za aplikacije. Kupovina IT usluga će porasti za 8.6 posto dok će sustavi za data centre porasti za 5.8 posto.

Globalno trošenje na uređaje doseglo je, iznosi Gartner, vrhunac tijekom 2021. (15.1 posto) i to uglavnom zbog potražnje za profesionalce koji rade s druge lokacije, povećane popularnosti telezdravlja i učenja na daljinu.

Ono što Gartner očekuje je polagano smanjenje potražnje u 2022. kad će potrošnja na nov hardver uglavnom biti vezana uz nadogradnje ili investicije u veći broj uređaja te poticanja hibridnog rada i rada s druge lokacije.

Izgradnja softvera umjesto kupovine softvera

Globalna potrošnja će, u usporedbi sa 2021. pasti. Prema riječima Johna-Davida Lovelocka, potpredsjednika istaknutog istraživanjua u Gartneru, ključni razlog je povećano naginjanje kompanija prema vlastitim tehnologijama i softveru, umjesto kupnji istog od nekog drugog.

‘Inicijative vezane uz digitalnu tehnologiju i dalje ostaju najveći poslovni prioritet kompanijama dok nastavljaju izumljivati budućnost posla, usredotočivši se na ojačavanju infrastrukture i povezanog te sve kompleksinijeg hibridnog posla za zaposlenike u 2022.’ zaključio je Lovelock.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here