UniCredit Bank proglašena najboljom bankom u Bosni i Hercegovini po izboru CFI

UniCredit Bank d.d. Mostar još jednom nagradom potvrdila je svoju izvrsnost, te titulu najbolje banke u Bosni i Hercegovini. Po izboru stručnog žirija CFI žurnala (Capital Finance International journal), UniCredit Bank je proglašena najboljom bankom u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu.

Analizirajući poslovanje banke u protekloj godini, kao i kontinuitet uspješnih rezultata iz godine uz godinu, te posvećenost zadovoljstvu klijenata i ukupnu dobrobit zajednice i njenih zaposlenika, stručni žiri je ocijenio da UniCredit Bank zauzima lidersku poziciju u Bosni i Hercegovini.

U ocjeni žirija posebno je zapažena aktivnost UniCredit Grupe kao veoma aktivnog europskog zagovarača ESG tema, te je istaknuto da UniCredit Bank predvodi Bosnu i Hercegovinu na putu usklađivanja na ovom veoma važnom polju.

“U periodu kada svi sumiramo naše poslovne rezultate, dodatnu potvrdu daju ovakva priznanja. Nagrade su svakako i poticaj da zajedno, na pravi način postignemo nove uspjehe. Istinski se zahvaljujem našem predanom timu bez kojeg ovo priznanje ne bi bilo moguće. Ostajemo posvećeni našim cijenjenim klijentima, koji će i dalje biti u centru svih naših aktivnosti”, izjavila je ovom prilikom Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d.

Podsjećamo, rad i izvrsnost UniCredit Bank su tijekom godine prepoznali i nagradili renomirani svjetski financijski časopisi poput Global Finance, Euromoney i The Banker.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here