Utvrđen identitet pet osoba iz BiH koje su poginule u razornom tornadu

Lokalne vlasti u Bowling Greenu u američkoj saveznoj državi Kentucky objavile su popis s imenima 15 osoba poginulih 11. prosinca od posljedica razornog tornada koji je zahvatio to područje i više drugih saveznih država.

Na popisu su i imena petero građana porijeklom iz BiH – Alise Bešić, odrasle ženske osobe, kao i četvero maloljetnika: Selmira, Elme, Samanthe i Alme, svi prezimena Bešić. Njihova godišta nisu navedena.

Lokalne vlasti su se pritom pozvale na zadnje poznate informacije, a vijest je agenciji Fena u Sarajevu proslijeđena iz Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Chicagu.

Informacija da među stradalima ima i bh. građana potvrđena je u ponedjeljak iz ovog konzulata koji se u tom trenutku pozvao na saznanja od bh. zajednice u Bowling Greenu čiji su predstavnici pretpostavljali najgori ishod budući da su spomenuta djeca vođena kao nestala. Pretpostavka je također da su to djeca od dvojice braće Bešić, a da je stradala žena – supruga jednog od braće.

Iz konzulata je također rečeno da će se podaci smatrati službenim kad ih objave američke vlasti, što se nažalost i dogodilo.

Latest news
Najnovije vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here